Aankoop van een woning

Een woning kopen

Je hebt je droomwoning gevonden! In je hoofd ben je het al aan het inrichten. Maar hoe gaat de aankoop van een woning nu precies in zijn werk? En wat staat je de komende tijd te wachten? Wij hebben het inzichtelijk gemaakt.

Stap 1: Aanmelden of contact

Heb je interesse om hier te wonen of wil je graag meer weten over Bosgaarde? Neem dan contact op met Molenbeek Makelaars. Je kunt je ook aanmelden als geïnteresseerde voor het nieuwbouwplan via het aanmeldformulier. Je maakt daarvoor een eigen account aan. Met je account krijg je toegang tot jouw gegevens.

Stap 2: De verkoop is gestart

De verkoop van de woningen is gestart. Vanaf nu kun jij je inschrijven voor één of meerdere woningen. Neem contact op met de makelaar of schrijf je in via het digitale inschrijfformulier. Dit is beschikbaar nadat je een account hebt aangemaakt op de website. Het kan natuurlijk ook zijn dat je eerst meer informatie wilt over het plan of de woningen. Neem dan gerust contact op met Molenbeek Makelaars. Zij geven je alle informatie over het proces en het plan. Of plan geheel vrijblijvend een afspraak in.

Afspraak makelaar
De makelaar neemt de tijd om samen met jou de verkoopinformatie door te nemen. Hoe ziet het plan er precies uit en welke mogelijkheden zijn er? En is jouw favoriete woning nog beschikbaar? Als alles is doorgenomen en al je vragen zijn beantwoord, denk je er nog eens rustig over na. Of neem je ter plekke al een optie op een woning? Het kan allemaal. Zodra jij aangeeft jouw droomwoning te hebben gevonden, ontvang je een concept overeenkomst.

Tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst
In de concept koop-/aannemingsovereenkomst staan alle rechten en plichten omschreven van jou als koper, van de verkoper en het bouwbedrijf. Ben je er zeker van dat dit jouw droomwoning is, dan volgt een afspraak met de makelaar om het contract te tekenen. Gefeliciteerd met je woning! Je krijgt toegang tot MijnTrebbehuis.nl waarin je digitaal alle stukken over jouw woning vindt, zoals contractstukken, de technische omschrijving en de technische tekeningen. Zodra de opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je ook de financiering rond? Dan is de koop van jouw toekomstige woning definitief!

De financiering
Over het algemeen heb je twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van jouw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van je woning plaats. Dit geeft je inzicht in je financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar.

Naar de notaris
Wanneer je financiering rond is, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Betaling
Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

Stap 3: Woning samenstellen

Voor de woning in Bosgaarde zijn er verschillende mogelijkheden om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Stel zelf je keuken en badkamer samen of kies voor een schuifpui of een inloopkast. Onze wooncoach neemt contact met je op voor een gesprek en adviseert je over de mogelijkheden binnen dit project. Daarbij breng je ook een bezoek aan Woonbelevingscentrum LIV om inspiratie op te doen voor de afwerking van je woning. In de showroom, met een oppervlakte van meer dan 3.000 m2, staan vier modelwoningen op ware grootte. De vier eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met jouw woning. Loop door de woningen, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden. Bij de start verkoop vind je alle mogelijkheden in de koperskeuzelijst onder ‘Downloads’.

Alvast digitaal een kijkje nemen bij LIV? Bekijk dan de film.

Stap 4: Start bouw

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg, want je financiering is goedgekeurd, alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en je hebt je woonkeuzes gemaakt. De bouw gaat van start. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze wooncoach je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en wordt er een kijkmoment ingepland.

Stap 5: Oplevering

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken