De wijk
Bosgaarde is één van de laatste deelplannen in de nieuwe wijk Kerckebosch en ligt aan de rand van Zeist, tussen de Prinses Alexialaan en Prinses Margrietlaan. Op korte afstand vind je voorzieningen als het winkelcentrum en scholen. Op slechts tien minuten fietsen ben je in het centrum van Zeist. En de naam zegt het al; Bosgaarde is omgeven door groen.
Bosgaarde bestaat uit 30 koopwoningen. Deze 30 woningen zijn rug-aan-rugwoningen en zijn verdeeld over 3 woonblokken met elk 10 rug-aan-rugwoningen. Daarnaast komen er 27 huurappartementen. In totaal realiseert Trebbe hier 57 woningen.
Bosgaarde bestaat uit 30 koopwoningen in verschillende typen. De woningen zijn allemaal rug-aan-rug woningen en zijn onder te verdelen in drie woningtypes:
- Woningtype Watersnip: tussenwoning 82m2
- Woningtype Blauwborst: hoekwoning 74m2
- Woningtype Kuifmees: hoekwoning 82m2
Rug-aan-rugwoningen zijn woningen die met de achterkant tegen elkaar worden gebouwd.
De woningen hebben aan de voorgevel een privé-tuin die overloopt in het openbaar gebied. De privé-tuin bestaat uit een vlonder. De tuinen worden gescheiden door palen van kastanjehout in verschillende hoogtes. Daarnaast word je, samen met de andere kopers, eigenaar van een deel van het openbaar gebied.
De openbare ruimte wordt een groene omgeving met diverse hoogteverschillen. Naast het groen en de vele bomen, worden er wandelpaden aangelegd. Je wordt samen met de andere kopers eigenaar van een deel van het openbaar gebied. Hiervoor wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht. Vanaf de start verkoop kun je het concept inrichtingsplan van de gemeente vinden onder downloads.
Het openbaar gebied is voor iedereen toegankelijk en grenst direct aan de privé-tuinen van de woningen. Het groen draagt bij aan de biodiversiteit en is bovendien prachtig om te zien. De bomen zorgen voor natuurlijke schaduw en de paden kronkelen tussen de woningen door.
Auto’s worden uit het zicht geparkeerd in de verdiepte garage. Onder ieder bouwblok komt een garage met 14 parkeerplekken. Bij de aankoop van een woning is een parkeerplek in de stallinggarage inbegrepen. Bezoekers parkeren in het openbaar gebied.
Kopers van Bosgaarde krijgen een 3-jarig proefabonnement op een deelauto van We Drive Solar aangeboden. Er komen twee elektrische deelauto’s met een oplaadpunt. Of je nu gaat voor een korte rit in de buurt, of juist een langere rit wilt maken, vanaf de oplevering van je woning kun je gebruiken maken van het abonnement.
De aankoop
Tijdens de eerste fase heb je contact met de makelaar. Na de aankoop van de woning krijg je een wooncoach toegewezen. Jouw wooncoach begeleidt in het maken van keuzes en is jouw vaste aanspreekpunt.
Ja dat kan. De makelaar is Molenbeek Makelaars uit Zeist. Je kunt de makelaar bellen via 030 692 02 04 of mailen naar zeist@molenbeek.nl voor vragen of voor het inplannen van een afspraak.
Door je aan te melden voor het project blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je krijgt periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op een woning kan vanaf de start verkoop.
De verkoop van de woningen is gestart. Je kunt je vanaf nu inschrijven op een woning. De verkoop van de woning verloopt volledig digitaal. Heb je vragen, neem dan gerust en vrijblijvend contact op met de makelaar.
Vanaf de start verkoop kun jij je inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit doe je door een account aan te maken op de website. Zodra de verkoop start log je in op je account en vul je het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Zodra de inschrijfperiode sluit, vindt de toewijzing plaats. Als je een woning krijgt toegewezen, word je gebeld door de makelaar en hoor je op welke woning je een optie hebt. Er volgt een verkoopgesprek waarin alle verkoopdocumentatie wordt toegelicht. Daarna volgt er een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Wil je meer weten? Bekijk dan ook de pagina ‘Koopproces’.
Een optie is de periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.
Een optie is vrijblijvend. Heb je een optie, dan is de woning exclusief voor een bepaalde periode voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.
Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.
Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, bovenop de koopsom.
De financiering
Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van LIV Hypotheken of bijvoorbeeld een bank. Het is verstandig om dit te doen voordat je je inschrijft op een woning. In dit gesprek krijg je namelijk een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn.
Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben.
In de koop- /aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.
De koopsom bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten je de facturen ontvangt, vind je in het schema in de koop-/aannemingsovereenkomst. Die rekening betaal je uit het bouwdepot. Koop je de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaal je ineens een groter bedrag en minder termijnen.
Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). En je hebt kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en de tuininrichting.
De woningen
Op deze website kun je vanaf de start verkoop op de pagina kavelkaart de status van jouw favoriete woning zien. Een woning kan beschikbaar (groen) zijn, onder optie (oranje) staan of zijn verkocht (rood). Neem gerust contact op met de makelaar als je vragen hebt over de beschikbaarheid van een van de woningen. Je kunt hen bellen of mailen.
Alle woningen hebben een compacte privétuin. Afhankelijk van het woningtype, varieert deze van 10m2 tot 17m2. De privé-tuin bestaat uit een vlonder/terras. Daarnaast kijk je natuurlijk uit op het openbaar groen. Een verlengstuk van je eigen tuin waar je altijd gebruik van kunt maken. De tuinligging zie je op de interactieve kavelkaart. Deze is vanaf de start verkoop zichtbaar. Hier is een noordpijl op zichtbaar.
Iedere woning beschikt over een eigen berging in de stallinggarage.
Iedere woning beschikt over een eigen berging in de stallingsgarage. Hier kun je jouw fiets in parkeren.
Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.
De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doe je elektrisch. De woningen krijgen PV-panelen en worden voorzien van een warmtepomp.
De woning wordt voorzien van een luchtwater warmtepomp en bestaat uit een binnenunit in de trapkast en een buitenunit op het dak.
Naast 30 koopwoningen, worden er ook 27 huurappartementen gebouwd. De verhuur verloopt via woningnet.
In de technische omschrijving wordt in het kort omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat je in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning. De inhoud is nauwkeurig en met zorg samengesteld.
De woningen in Bosgaarde maken deel uit van een seriematig bouwproces. Dit betekent dat de woningen worden gebouwd aan de hand van een doordacht en gestandaardiseerd bouwproces. Het voordeel daarvan is een efficiënt, snel en helder bouwproces. Dit betekent een optimale woning, een snelle oplevering en minder verspilling.
Je kunt kiezen uit een aantal opties voor jouw woning om zo van een huis een thuis te maken. Welke opties dit zijn zie je straks in de optielijst op de pagina ‘Downloads’ .
Aanvullende woonwensen bespreek je met de wooncoach. Omdat de bouw van jouw woning deel uitmaakt van een conceptmatig bouwproces zijn niet alle aanvullende woonwensen altijd mogelijk.
Er zijn verschillende mogelijkheden om de keuken in jouw nieuwe woning aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. In Woonbelevingscentrum LIV kies jij alles voor je nieuwe woning. De keukenadviseur in LIV begeleid je bij het maken van de juiste keuzes. De keukenadviseur laat je daarnaast zien én voelen, wat er inbegrepen is in de prijs van je nieuwbouwwoning.
Jouw nieuwe woning leveren wij op met een keuken. Kies je voor de projectkeuken, dan wordt deze voor de oplevering geplaatst. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende werkbladen, grepen of een uitbreiding van jouw keuken met extra kasten of apparatuur. In dat geval wordt de keuken na de oplevering geplaatst. Wil je meer weten over de keuken, bekijk dan de folder onder downloads .
Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd met een badkamer en wc-ruimte. Dit pakket is op het project afgestemd en bestaat uit sanitair waarbij je kiest uit verschillende vloer- en wandtegels. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor alternatief sanitair en tegelwerk. Aanvullende en technische informatie over het sanitairpakket vind je in de sanitairfolder onder downloads . Het sanitair en het tegelwerk kun je bezichtigen in Woonbelevingscentrum LIV.
Voor de badkamer kies je uit verschillende wand- en vloertegels. Tijdens het gesprek bij Woonbelevingscentrum LIV doorloop je de showroom en geeft de sanitairadviseur je advies.
Je koopt een appartementsrecht waarbij je het woongedeelte (de woning en het terras), de installaties, de parkeerplaats(en) en berging in privé-eigendom hebt en waarbij je met je buren gezamenlijk eigenaar bent van het openbaar gebied en de algemene ruimtes. Het onderhoud en de verzekering wordt gemeenschappelijk geregeld vanuit de Verenging van Eigenaren (VvE). Als koper word je, samen met de andere eigenaren, lid van de VvE. Hiervoor ga je maandelijks servicekosten betalen. Tijdens het gesprek met de makelaar krijg je een indicatie van deze servicekosten.
Als je een woning koopt, dan koop je tegelijkertijd ook een aandeel van het openbaar gebied en de gezamenlijke garage. Er wordt dan gesproken over een appartementsrecht. Je bent samen met je buren eigenaar van het openbaar gebied en het gebouw. Om een appartementsrecht los te kunnen verkopen, is het nodig dat het openbaar gebied, de parkeergarage, de berging en de woonruimte juridisch worden gesplitst. De notaris maakt daarom een splitsingsakte.
Koop je een woning in Bosgaarde, dan krijg je te maken met servicekosten. Dit geldt voor alle type woningen. Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes, in dit geval de garage, het dak en de openbare ruimte. In deze servicekosten zijn de kosten voor glas- en opstalverzekering en reserveringskosten voor onderhoud opgenomen. Alle leden van de VvE dragen servicekosten af. Wat de servicekosten zijn, is nog niet bekend. Een indicatie hiervan zal bekend zijn wanneer je een verkoopgesprek hebt met de makelaar. De servicekosten komen boven op de hypotheeklasten van het huis.
Trebbe Wonen B.V. bouwt de woningen. Je sluit de koop-/aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is de wooncoach van Trebbe jouw vaste aanspreekpunt.
De bouw
Na de aankoop van de woning ontvang je inloggegevens voor MijnTrebbeHuis.nl. Mijn TrebbeHuis.nl is een digitaal woningdossier. Hierin zijn alle belangrijke stukken over je woning verzameld, kun je berichten versturen naar je wooncoach en maak je je keuzes voor de keuken en badkamer kenbaar.
Met regelmaat ontvang je van jouw wooncoach via MijnTrebbeHuis.nl een bericht over de voortgang van de bouw.
Jouw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s van kopers te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt ondertekend. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld.
Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.
De grond koop je van Trebbe Wonen B.V.; je sluit ook de koop- /aanneemovereenkomst met Trebbe Wonen B.V. Trebbe bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis.
Ja, dat kan. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een kijkmoment en een voorschouw. Tijdens het kijkmoment en de voorschouw kun je op de bouw terecht om jouw woning te bezichtigen en om maten op te nemen. Vanuit veiligheidsoverwegingen vindt het kijkmoment plaats op het moment dat de dekvloer (de laag boven op de constructievloer) en de binnenwanden zijn aangebracht in meerdere woningen (per één à twee blokken).
Natuurlijk wil je graag weten wanneer je de sleutel krijgt van jouw nieuwe huis. Je krijgt van ons daarom een prognose van de oplevering. Naarmate de bouw vordert, kunnen wij je een steeds betere indicatie voor de oplevering geven. Ongeveer zes weken voor de oplevering ontvang je een brief met de voorlopige opleverweek en twee weken voor de oplevering ontvang je een brief met de definitieve opleverdatum. Een woning wordt pas opgeleverd als de openbare bestrating gereed is, zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen.
Bij de voorschouw loop je samen met de uitvoerder jouw woning door. Het gaat erom dat je jouw woning kwalitatief beoordeelt. Eventuele tekortkomingen vermeld je op het daarvoor bestemde formulier. Het formulier geef je na afloop aan de uitvoerder. Een voorschouw is niet verplicht en is geen juridisch moment, maar zo kunnen we wel alvast mogelijke tekortkomingen verhelpen voordat we daadwerkelijk opleveren. De sleutel ontvang je pas bij de officiële oplevering.
Samen met de uitvoerder maak je tijdens de oplevering van je nieuwbouwwoning een rondgang door het huis. Kom je gebreken of afwijkingen tegen? Dan worden deze genoteerd in het proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de oplevering tekenen beide partijen het document. Als koper accepteer je hiermee de woning, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. Trebbe herstelt de gebreken binnen de afgesproken termijn. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. Veel plezier in je nieuwe woning!
Een bouwkundige meenemen naar de oplevering is niet verplicht, maar we raden het je wel aan. De bouwkundige loopt de woning grondig na en geeft je direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. Je ontvangt een keuringsrapport. Lees meer hierover op www.eigenhuis.nl
Heb je een vraag of klacht na de oplevering van je woning? Meld dit dan bij de afdeling Service van Trebbe via service@trebbe.nl. Wees zo volledig mogelijk in je informatie en geef in ieder geval je adres en je telefoonnummer door zodat wij eenvoudig contact met je kunnen opnemen. Stuur, als dit kan, ook een foto mee van je klacht.
Het kan voorkomen dat je na zes maanden na de opleveringsdatum pas een verbeterpunt aan jouw woning ontdekt. In dit geval lees je in de regelingen van Woningborg wat je dan precies kunt doen.